Ege'den Size..

  • Eylül 26, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Türk kahvesi denilince, herkesin aklında bol köpüklü Türk kahvesi görseli uyanır. Hatta Türk kahvesi iyi oldu mu olmadı mı; öncelikle karşıdan köpüğüne bakarak karar verilir. Tabiri caizse, başarılı Türk kahvesinin ilk bakışta ölçütü, köpüğüdür.

    Peki hem lezzetli hem de bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı nedir?

    Türk Kahvesi, Kahve Pişirme, Köpüklü Kahve, Kahve Hazırlığı, Kahve Sunumu, Şekerli Kahve, Sade Kahve, Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir, Közde Kahve
  • Eylül 25, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Salça saklamanın püf noktaları nelerdir? Salçanın küflenmesinin sebebi nedir? Salçanın kararmaması için neler yapılır? Salça buzlukta mı saklanır? Bu ve buna benzer salça muhafaza şartları hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar…

    Domates Salçası, Biber Salçası, Salça Nasıl Saklanır, Salça Bozulur Mu, Küflenmiş Salça Tüketilir Mi?, Salça Buzdolabında Mı Saklanır?
  • Eylül 24, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Kadınlar gebe kaldıklarında, vücutlarında büyük değişiklikler olur. Bebeğin gelişimi ile devam eden bu değişiklikler, kadınların vücüdunun reaksiyonlarını tamamen değiştirir.

    Bu dönemde sağlıklı beslenme, bebeğin ve annenin sağlığı için çok önemlidir. Bu yüzden, diyetinize daha sağlıklı ve kuru incir gibi süper besinler eklemeniz gerekir.

     

     

    Besin değeri açısından zengin besinler, bu dönemde karşılaşılma ihtimali bulunan sağlık problemlerinin üstesinden gelmeyi de kolaylaştırır.

    Hamilelikte Kuru İncir, Kuru İncir Faydası, Kuru İncir, Hamilelikte Beslenme, Hamilelikte Şeker, Hamilelikte Demir Eksikliği
  • Eylül 23, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Bebeğinizi büyütürken çeşitli yeni yiyecekler yedirmek, ilk yaşın en heyecan verici kısımlarından biridir. Bal faydalı ve besleyici bir besindir, bu nedenle anne-babalar bebeklerine doğal bal yedirmenin, en sağlıklı besleme yöntemlerinden birisi olduğunu düşünürler.

     

    1 Yaşından Küçük Bebekler Bal Yiyebilir Mi?

    Birçok çocuk doktoru ve beslenme uzmanı, bebeklerinize bal yedirmek için 1 yaşından öncesini önermiyor ve beklemenizi tavsiye ediyor. Yani bebeğinize 1 yaşından önce bal vermemelisiniz. Bu beslenme kuralı, bal içeren tüm yiyecekler ve unlu mamuller için de geçerlidir.

    Ek Gıda, Botulizm, Bebeklere Bal Yedirme, Bal, Bal Alerjisi, Ballı Tarifler, Bal ve Öksürük, Bel ve Alerji
  • Eylül 22, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Meyve bıçağı yardımıyla, çiğ zeytinler üzerine açacağınız 2-3 çizik sayesinde, salamura suyu ham zeytinlere daha fazla nüfuz edebilecek ve daha iyi tatlanmasını sağlayacaktır.

    Çizim Zeytin, Dilme Zeytin, Yeşil Çizme Zeytin, Yeşil Zeytin, Yeşil Çizik Zeytin, Salamura Zeytin, Zeytin Tatlandırma, Dilerek Zeytin Yapımı
  • Eylül 17, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Zeytinini Kur!

     

    Kadîm meyvelerin başında gelen zeytinler, taze haliyle tüketilemez. Bütün zeytin türleri “yeşil zeytin” evresinden geçer. İçerdikleri bileşikten dolayı acımsı bir tadı vardır. Bu acılık, zeytin meyvesinin ağaçtan koparıldığı haliyle yenmesine mâni olur. Yeşil zeytini kahvaltı sofralarımızın baş tacı haline; yani yenilebilir duruma getirmek için tuz ve suya ihtiyaç vardır. Salamura zeytin, zeytinin tuz ile birlikte bekletilmesinden elde edilir.

     

    Yeşil Zeytin, Kırma Zeytin, Yeşil Kırma Zeytin, Salamura Zeytin, Kahvaltılık Zeytin, Zeytin Nasıl Tatlandırılır, Zeytin Kurma, Salamura Zeytin
  • Eylül 15, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Her annenin sütünü arttıran besinler farklıdır. Süt yapan yiyecekler içerisinde, kimine bulgur pilavı iyi gelirken, kimine sütlaç çok daha olumlu etki edebilir.

    Anne sütü arttırma niyetiyle tüketilebilecek belki de en zengin besin değerine sahip ve pratik olduğu kadar en sevilen gıdalardan birisi de şüphesiz kuru incirdir.

    Kuru İncir, Emziren Annelerde Süt Üretimi, Süt Arttırıcı Besinler, Emzirirken Kuru İncir Tüketimi, Kalsiyum Eksikliği, Lohusalıkta Süt Arttırıcı, Kuru İncir Besin Değeri
  • Eylül 04, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Buruk incir, incirin dalında kuruma evresinde sona yaklaşmasının en bariz göstergesidir.

    Dal kurusu incirler, hasat zamanı incir bahçesine yolu düşenler için incir ağaçlarının, sevenlerine en lezzetli, en tatlı, en yumuşak armağanlarıdır.

    Doğal incir kurusu, tam anlamıyla "dal kurusu", buruk inciri tanımlar. Bütün sıfatları taşıyan ve hakkını veren buruk incirler adeta dağ incisi olarak adlandırılır.

    Kuru İncir, İncir Hasatı, Bardacık İncir, Sarılop İncir, Buruk İncir, Dalında Kuruyan İncir, Kurutulmuş İncir, İncir Kurusu, İnce Kabuk İncir
  • İsmail ERZURUMLUOĞLU... 1954 Çorum-Sungurlu doğumlu, yaklaşık 30 yıldır Aydın'da ikamet eden "Yaşayan İnsan Hazineleri" mizden sadece birisi. İlk, orta ve lise tahsilini Sungurlu'da tamamlamış. Baba sanatkâr ruhlu, e haliyle tesir etmiş çocuğuna da. Henüz 7 yaşında iken römork imalatı yapan babasının yanında kaynak yapmaya, 10 yaşına geldiğinde de torna tezgahı kullanmaya başlamış.

    Kaynakçı, Yaşayan Hazine, Oto Boyama, Araba Maketi, Maket Araç, Oyuncak Araba, Güner Maket Sanayi, İsmail ERZURUMLUOĞLU, El Yapımı Maket Araba
  • Ocak 09, 2017 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    İstanbul'dan en çok istifade eden onu en iyi kullanandır. Yani akışa yön veren. (Bu çok ciddi bir emek, efor ve odaklanma ister.) İstanbul'dan şikayet eden de maalesef işin kolayına kaçan, kendini akıntıya bırakan ve sonra da bu haline dövünüp durandır. Yani İstanbul yaşamı, bir hazinenin anahtarı gibi… Kullanmasını bilirsen ve kilidi açarsan muhteşem bir hayat seni bekliyor, ama öylece bekleyip elinde tutarsan "elimde hazine anahtarı var" deyip kendine bir küçük dünya inşa eden ama hazineye hiçbir zaman giremeyen bir garip gibi olursun.

    İstanbul, Koşturmaca, Büyükşehir, Beyaz yakalı, Kurumsal, Ege, Doğal, Trafik, Temiz Hava, Vazgeçiş, Monoton, Tarihi Gezi, Aktivite, İstanbulda Gezmek, Yeşile Hasret, Yoğun Hayat, Plaza Hayatı, Sevdiğin İşi Yapmak, Kaçış
  • Ocak 02, 2017 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Galata kulesinde fotoğraf, boğazda balık, Tophane'de nargile, Süleymaniye'de kuru fasulye, Kapalı Çarşı'da kaybolmak, sahaflarda yavaş yavaş gezinmek ve bunlar gibi daha binlercesi. Az bilinen veya popüler tüm imkanlarıyla, kaçımız en son ne zaman ilgili faaliyeti yaptık?

     

     

      Yukarıdaki özet hayat edilgen bir dille anlatsam da aslında kendi hayatımız. Yani İstanbul'lu olmayan bir 34 meşreplinin kendi hayatı.

    İstanbul, Ege, Doğal, Trafik, Temiz Hava, Vazgeçiş, Monoton, Tarihi Gezi, Aktivite, İstanbulda Gezmek, Yeşile Hasret, Yoğun Hayat, Plaza Hayatı, Sevdiğin İşi Yapmak, Kaçış
  • Geçmişinde Gölge Oyunu olan bir toplum olarak günümüzde kuklalara ve tiyatroya ne kadar uzak olduğumuz hiç dikkatinizi çekti mi bilmem. Ancak birilerinin çekmiş olmalı ki, Mart ayında İzmir Kukla Günleri tam 18 gün boyunca hayatımızı renklendirmeye aday bir dizi etkinlikle karşımıza 11.kez çıkıyor. 

    İzmir, Kukla Günleri, İzmir Etkinlik, Çocuk Etkinlikleri
  • 18 Mart 1915’te Türk milleti tarihin akışını Çanakkale’de değiştirmiştir. Çanakkale Zaferi ile ilgili bilinen ilk resmi kutlama 1916 yılında yapılmıştır. Bu ilk törenin ardından bundan sonraki yıllarda Çanakkale savaş alanlarını ziyaret etmek ve burada çeşitli törenler düzenleyerek şehitleri yâd etmek adeta bir gelenek haline gelmiş ve günümüze kadar devam eden bu ziyaretler Çanakkale Savaşları’nın önemini her geçen gün daha da arttırmıştır (Sönmez, 2015). “Hüzün Turizmi” kavramı Çanakkale için yeni anlam kazanmaya başlayan bir olgudur. Her yıl yaklaşık 2500-3000 Anzak’ın katıldığı Şafak Ayini hüzün turizmi kavramını en güzel açıklayan etkinliklerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Mart ve Nisan aylarında yöreye yaklaşık 310 bin yerli ve 190 bin yabancı turist gelmektedir (Akoğlan vd., 2015)

    Çanakkale, Çavuşköy, Kirmen İpi, Ayazma, Bayramiç, İda Dağı, 3 Güzeller Yarışması, Hıdırlar Kaplıcası, Akçakoyun Çınar Ağacı
  • Dönüş yolunda Çanakkale merkeze uğradığınızda, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı’nda tarihi Nusret mayın gemisinin bir imitasyonu ile karşılaşırsınız. Bu imitasyon 2011 yılında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bire bir ölçülerde yapılmıştır. I. Dünya savaşı esnasında, Almanya bölgeye 406 deniz mayını depolamıştır (Tarakçı, 2015). Nusret Mayın Gemisi son kalan 26 mayını boğaza döşeyerek savaşın gidişatını değiştirmiştir. İngiliz donanmasına ait IRRESISTTIBLE ve OCEAN gemileriyle, Fransız donanmasına ait BOUVET zırhlı gemilerinin boğazın karanlık sularına gömülmesini sağlayan mayınları Nusret 7 Mart 1915 gecesi döşemiştir.

    Çanakkale, Nusret Mayın Gemisi, Deniz Müzesi, Peynir Helvası
  • Urla, İzmir il merkezine 35 km uzaklıkta kendi halinde, sakin bir ilçe.

     

     

    Burayı Ağustos ayında ziyaret ederseniz Urla Bağ Bozumu Festivali zamanına denk düşersiniz. Bağbozumu Festivali’nde tezgâhlarda üzüm suyu, şıra, börek, çörek, hediyelik eşya, seramik, giysi vb. pek çok otantik objeye rastlayabilirsiniz.

    Urla, Bahar Festivalleri, Barbaros Köyü Oyuk (Korkuluk) Festivali, Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, Uluslararası Enginar Festivali, Mart Dokuzu Ot Festivali, Karantina Adası, Malgaca Pazarı,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR