Ege'den Size..

  • Şubat 18, 2023 EGE'DEN LEZZETLER

    Kuru Üzüm Kan Yapar Mı?

    1 porsiyon kuru üzümün, yetişkin kadınların günlük demir ihtiyacının %7’ini karşılayabilecek demir içeriğine sahip olduğu belirtilmektedir. Demir, kırmızı kan hücreleri yapan ve dolayısıyla kansızlığı önleyen temel yapıtaşlarından birisidir.

     

    Kuru Üzüm Kemiklere Faydaları

    Kurutulmuş üzüm, içerdiği kalsiyum sayesinde, özellikle menopoz sonrası kemik erimesi riskli ile karşılaşan kadınlar için oldukça faydalı bir atıştırmalıktır. Bir porsiyon kuru üzüm günlük kalsiyum ihtiyacınızın %4’ünü karşılayabilir.

    Buna ek olarak kuru üzümde bulunan eser miktarda bor elementi, kemikleri için muhteşem gerekli kalsiyum ve D vitamininin birlikte çalışması faydasını arttırır.

    Kuru Üzüm, Kemik Sağlığı, Diş Sağlığı, Kurutulmuş Üzüm Faydası, Üzüm Kurusu Kalori, Siyah Üzüm Kurusu Kalori, Sağlıklı Atıştırmalık Meyve, Meyve Kurusu, Doğal Kuru, Şekersiz Kuru Meyve, Köy Usulü Doğal
  • Şubat 10, 2023 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Üzüm Sirkesi İçilir Mi?

    Doğal fermante edilmiş ev yapımı sirke en sağlıklı bakteriyel kaynaklardan birisidir. Bağırsak florasını iyileştirici etkiye sahiptir. Üzüm sirkesi içmek, tıpkı elma sirkesi veya alıç sirkesi içmek gibi sağlıklı bir gıda tüketimidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, eğer mide veya yemek borunuzda bir problem var ise sulandırarak, az miktarda ve sık olmayan aralıklarla tüketilmesi yönündedir. Üzüm sirkesi içeriğinin temiz ve ilaçsız meyveler ile oluşmuş olmasına dikkat edilmesi elzemdir.

    Üzüm Sirkesi, Sirke Tarifi, Üzüm Sirkesi Yapımı, Mantara Sirke, Saçta Sirke, Sirke İle Cilt Temizliği, Beyaz Sirke, Sirke İle Temizlik, Sirke İçmek,
  • Ocak 15, 2023 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Sızma Zeytinyağının Cildiniz ve Saçınız İçin İnanılmaz Faydaları

    Zeytinyağı için doğal bir güzellik bakım kürü demek yanlış olmaz. Bu doğal bileşenin cildinizi ve saçınızı sağlıklı, ışıltılı bir görünüm için nasıl canlandırıp besleyebileceğini okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.

     

    Zeytinyağı, hem cilde hem de saça besleyici faydaları nedeniyle uzun süredir övülmektedir. Antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin doğal zeytinyağı, saçlarınıza ve cildinize sağlıklı bir ışıltı verirken çeşitli cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir. Zeytinyağının, cildinizi canlandırıcı özelliklerinin yanında saçlarınıza yumuşak bukleler bırakabileceği birçok yol mevcuttur.

    Zeytinyağı, Cilde Zeytinyağı Sürmek, Cilt Lekelerini Giderici, Doğal Nemlendirici, Saç Besleyici, Doğal Bukleler, Kuru Saçlar, E Vitamini, Yaşlanma Karşıtı, Kırışıklık Giderici
  • Ocak 09, 2023 EGE'DEN LEZZETLER

    Pancar muhteşem bir sebzedir ve fakat tüketilmesi bazen zahmetli olabilir. Soymak için eldiven takmakla başlayan hazırlık süreci, tadını enfes hale getirmek için bazen ek soslar hazırlamayı gerektirmesi ile devam eder. Yine de, kendine has o tatlımsı tadını sunmanız zor olabilir.

    Pancar tozu ise kullanımı kolay ve harika bir besin maddesidir. Pancar tozu, pancarın diğer formlarına göre daha düşük kalori ve daha az karbonhidrat içerir. Bu, ketojenik (düşük şekerli diyet) tercih edenler için değerli bir bilgidir.

    Pancar Tozu, Hafıza Güçlendirme, Antrenman İçeceği, Sporcu İçeceği, Bebeklere Pancar, Nitrik Asit, Tansiyon Düzenleyici, Kalp Sağlığı, Yağ Yakımı, Metabolizma Hızlandırıcı
  • Aralık 12, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Lavanta Yağı Saça Faydaları

    Antifungal ve antiinflamatuar lavanta yağı; hindistan cevizi yağı, kekik yağı, biberiye yağı ve sedir ağacı yağı gibi güçlü yağlardan birkaçı ile birleştirildiğinde, günlük olarak saç derisine uygulanabilmektedir. Alopesi areata olarak da bilinen saç kıran tedavisi ve saç dökülmesinin tedavisine yönelik, yukarıdaki uygulamanın başarısını gösteren çalışmalar mevcuttur.

     

     

    Lavanta Yağı Uyku İçin Nasıl Kullanılır?

    Lavanta yağı boyama özelliği olan bir esansiyel yağ değildir. Dolayısı ile yastığa lavanta yağı damlatmak suretiyle, kokusu sizi kısa sürede derin bir uykuya davet edecektir.

    Lavanta yağının ferah ve muhteşem kokusundan faydalanmak için, kol kenarlarına, şakaklara ve göğsünüze 3-4 damla olacak şekilde sürebilirsiniz. Lavanta yağı vücuda sürülür mü sorusuna, eğer alerjen bir etki göstermediğini test ettiniz ve olumsuz bir sonuç almadıysanız evet cevabı verilebilir.

     

    Lavanta Yağı, Lavendula, Kaliteli Uyku, Cilt Sorunları, Stresi Azaltma, Migren Tedavisi, Saç Kıran, Saç Dökülmesi, Saçları Parlak Yapan Yağ, Bite Karşı Ne Sürülür, Lavanta Esansı, Lavanta Esansiyel Yağı, Hakiki Lavanta Yağı, Derin Uyku İçin, Bebeklere Lavanta Yağı
  • Aralık 03, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Ayçiçek Yağı ile Zeytinyağı Nasıl Ayırt Edilir?

    Zeytinyağı ve ayçiçek yağı en çok yarışan iki yağdır. Ayçiçek yağı kokusuz ve oldukça açık renklidir. Hatta renksize yakın bir açık sarıdır. Zeytinyağı ise daha koyu sarı hatta yeşile yakın rengi ve kokusu ile kolayca ayırt edilebilir.

     

    Sıvı Yağ ile Zeytinyağı Karıştırılır Mı?

    Kültürel tüketim alışkanlıklarından yola çıkarak, bazen zeytinyağının ağır bir tadı olduğunu düşünen kişilerle karşılaşmış olabilirsiniz. Muhtemelen daha önceki yağ tüketim deneyimleri, kaliteli olmayan ve yüksek asit nedeniyle acılaşmış bir yağ ile olmuştur. Buradan doğan ihtiyaçlarla bazen ayçiçek yağı ile zeytinyağı karıştırılır mı sorusuna evet cevabına rastlayabilirsiniz.

    Zeytinyağı, Zeytinyağı ile Sıvı Yağ Karışımı, Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır, Zeytinyağı Nasıl Üretilir, Soğuk Sıkım, Natürel Sızma Zeytinyağı Nedir
  • Kasım 19, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Olgunlaşmamış Hurma Nasıl Olgunlaştırılır?

    Karbondioksit gazı ile olgunlaştırma yöntemi gibi, aslında pek sağlıklı olmayan yöntemleri bir kenara bırakarak; size en doğal olgunlaşmamış trabzon hurması nasıl olgunlaşır sorusunun cevabını veriyoruz.

    Olgunlaşmamış trabzon hurmasından 3-4 tane alın, bir adet elma veya portakal veya armut veya muz ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Bir hafta içerisinde, aralıklarla kontrol edin. Yavaş yavaş yumuşadığını ve olgunlaşmış bir hale büründüğünü görebilirsiniz.

    Cennet Hurması, Cennet Meyvesi Nasıl Olgunlaştırılır, Cennet Hurmasının Kurutulması, Kuru Hurma, Trabzon Hurması Nasıl Kurutulur, Evde Hurma Kurutma, Buzlukta Saklanır Mı
  • Kasım 16, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Tarçın Çayı Neye İyi Gelir?

    Antibiyotik, antimikrobiyal ve antiviral özellikler içeren tarçın, kış aylarında en çok tarçın çayı şeklinde tüketilir zira pek çok kültürde doğal olarak enfeksiyon ve virüslere karşı savaşçı olduğu bilinir. Ayrıca toplam antioksidan kapasitesini arttırıcı özelliği ile de bilinen tarçın çayı dilerseniz kalem tarçın çayı olarak, dilerseniz de toz tarçın çayı olarak hazırlanıp içilebilir.

    Ek olarak tarçın çayı kan şekerini düşürücü etki gösterebilir şeklinde de araştırma kanıtları mevcuttur.

    Tarçın, Kalem Tarçın, Toz Tarçın, Tarçın Çayı, Tarçın ve Alzheimer İlişkisi, Tarçın Diyabet Hastalığına Etkisi, Tarçın Kilo Vermeye Etkisi
  • Kasım 11, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Nane Limon Nasıl Yapılır?

    Nane limon çayı, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında rahatlatıcı tedavi olarak kabul görmüştür.

    Kıymetli sanatçımız Barış Manço, nane limon kabuğu şarkısını dillere pelesenk ederek; kadîm bir sağlık bilgisini de bizlere aktarmıştır. Hatta kendisinin tarifi tam olarak şu şekildedir: Nane limon kabuğu bir müddet kaynadıktan sonra, içine hatmi çiçeği ve çörek otu eklenmelidir. Son olarak tarçın ve zencefil de ekleyerek kaynaması tamamlanan çay, süzülerek şifa niyetine içilir.

    Kuru Nane, Regl Sancısı, Adet Ağrısı, Mentol, Kolon Kanseri, Bağırsak Solucanı, Meme Ucu Çatlağı, Ibs, Balgam Sökücü, Nane Limon
  • Romalılar’ın İngiltere'yi işgal ettiğinde, yanlarında dut ağacı götürdüklerini biliyor muydunuz? Dut yaprakları, ağız, soluk borusu ve akciğer hastalıklarını tedavi etmek de dahil olmak üzere tıbbi amaçlar için eski zamanlardan beri kullanılmıştır.

    Dut meyvesi ve dut kurusu ise kalp rahatsızlıkları, diyabet ve bağışıklık sistemini düzenlemek için kullanılmaktadır. 

    Dut Kurusu, Kuru Dut, Kuru Meyve, Kolesterol, Kilo Verme, Romatizma Kürü, Dut Kurusu Kürü, Sağlıklı Kürler
  • Kasım 07, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Henüz ham haldeyken, içindeki tanen dolayısı ile kekremsi hatta ağız buran bir tada sahip olmasının aksine; olgunlaştığında muhteşem bir lezzete dönüşür. Kendi başına bir reçel ya da muhallebi bile sayılabilecek kıvama erişir.

    Bununla birlikte, taze meyve olarak cennet hurması ile neler yapabilirim sorusuna işte birbirinden leziz tarifler geliyor.

    Trabzon hurması kurusu, lokum gibi kıvamıyla kahve yanına muhteşem bir eşlikçidir.

     

     

    Cennet Hurması, Hurmalı Tarifler, Olgun Hurma, Hurmalı Puding, Hurmalı Kek, Hurmalı Milkshake, Hurmalı Muhallebi
  • Ekim 29, 2022 ÖĞREN & İYİ YAŞA

    Kafein gündelik yaşantımızda bilinçli ya da bilinçsiz, bir şekilde muhatap olduğumuz bir uyarıcı maddedir. Kararında tüketimi çoğu zaman bünyemize faydalı olsa da, dozunu kaçırdığımızda bazı riskler barındırabiliyor. Bilinçli bir kafein alımı için günlük hayatımızda çoğunlukla tükettiğimiz sıvıların kafein değerlerini bilmemizin hepimiz için faydalı olacağı kanaatindeyiz.

    Kafein, Hamilelikte Kafein Alımı, Türk Çayı Kafein İçeriği, Türk Kahvesi Kafein İçeriği, Hazır Kahve Kafein, Günlük Kafein Tüketimi
  • Ekim 26, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    İddialı bir baharat olan sarımsak tozu hakkında konuşulacak çok şey var.

    Keşfedenler için, fırında sebze kızartma, tavuk veya et marinasyonu, tuzlu hamur işleri, pizza, çorba vb. tariflerde olmadığında eksikliği hissedilen en güzel baharattır.

    “Tazesi dururken, soğan ve sarımsak tozu neden kullanılsın ki?” dediğinizi duyar gibiyiz.

     

    O zaman okumaya devam edebilirsiniz.

    Sarımsak Tozu, Umami Tat, Soğan Tozu, Sarımsak Tozu Tadı Nasıl, Toz Sarımsak Nasıl Olur, Sarımsak Tozu Faydası
  • Ekim 24, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Makarna kültürü daha ziyade bizler için yurt dışı tandanslı bir yemek türü gibi dursa da; uzun yıllardır kilerlerimizin vazgeçilmezi olan ve “ev makarnası” diye adlandırılan erişteler, bu kültürün coğrafyamızdaki yansımasıdır. Gıdayı saklama metotlarından biri olan “kurutma” işlemi, tam da bu besin maddesi için uygulanagelmiştir.

    Makarnanın Dünya Mutfağındaki yeri ve buna mukabil ev makarnası denilen eriştenin Türk Mutfağındaki yerini, gelin hep birlikte tahlil edelim.

    Makarna, Makarna Sosu, Erişte, Türk Mutfağı, Yöresel Tatlar, Geleneksel Türk Eriştesi, Sebzeli Erişte
  • Ekim 18, 2022 EGE'DEN LEZZETLER

    Orijinal hali 10 yıl veya daha fazla olmak üzere, geleneksel üretime dayanır ve sadece İtalya’nın Modena şehrindeki üzümler ile üretilebilir. Coğrafi işaretli bir üründür.

    Geleneksel üretim nesillerden nesillere aktarılmıştır ve üretim şekli hiçbir şekilde değiştirilmeden, aynı ritüeller ile anlam bulmaktadır.

    Balzamik Sirke Nedir, Balzamik Sirke Nasıl Üretilir, Balzamik Sirke Şarap Mı, Balzamik Sirke Yerine, Pekmez ile Sirke Karışımı, Izgara Et Salatası, Balzamik Faydaları Nelerdir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR