ZEYTİNYAĞI CİLDE İYİ GELİR Mİ?

Cilde Zeytinyağı Sürmek

 

Zeytinyağının Haricî Faydaları Nelerdir?

 

Zeytinyağı yemeklerde ya da kahvaltılarda bayılarak kullandığımız, sağlıklı kalabilmek için başucumuzdan ayırmadığımız süper besinimiz.

 

Peki zeytinyağının saça ve cilde olan faydalarından haberdar mısınız?

 

 

Sızma Zeytinyağının Cildiniz ve Saçınız İçin İnanılmaz Faydaları

Zeytinyağı için, doğal bir güzellik bakım kürü demek yanlış olmaz. Bu doğal bileşenin, cildinizi ve saçınızı, sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm için nasıl canlandırıp besleyebileceğini okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.

 

Zeytinyağı, hem cilde hem de saça besleyici faydaları nedeniyle uzun süredir övülmektedir. Antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin doğal zeytinyağı, saçlarınıza ve cildinize sağlıklı bir ışıltı verirken; çeşitli cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir. Zeytinyağının, cildinizi canlandırıcı özelliklerinin yanında, saçlarınıza yumuşak bukleler bırakabileceği birçok yol mevcuttur.

 

Cilt nemlendirici zeytinyağı

 

Cilt ve Saç için Nemlendirici

Sızma zeytinyağı, kuru cilde ve saça sahip olanlar için doğal nemlendirici bir bileşendir. Sadece kuruluğu gidermek için doğru miktarda hidrasyon sağlamakla kalmaz, aynı zamanda antioksidan özellikleri de cilde zarar verebilecek serbest radikallere karşı korunmaya yardımcı olur. Ek olarak zeytinyağı, transepidermal su kaybını önleyerek cildinizde nemi hapseden bir lipit bariyeri oluşturmaya yardımcı olur.

 

 

Ölümsüzlüğün ilacı bulundu!

 

 

Yaşlanma Belirtilerini Azaltmaya Yardımcı Olun

Sızma zeytinyağı, kırışıklıkların, ince çizgilerin ve güneş lekelerinin yanı sıra diğer yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidanlarla doludur. Antiinflamatuar ve nemlendirici özellikleri, cildinizin doğal savunma sistemini güçlendirmek için hücre yenilenmesini geliştirirken; cildinizin dolgun ve sıkı görünmesini sağlar. Ek olarak, cildi erken yaşlanmaya ve hasara neden olabilecek çevresel kirleticilerden ve toksinlerden korumaya yardımcı olur.

 

Saça Zeytinyağı Sürmek

 

Kış aylarında çatlaklara doğal ilaç!

 

 

Hasardan Korumak İçin Antioksidan Güç

Sızma zeytinyağı, cildinizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olan yüksek düzeyde polifenoller ve bir dizi başka güçlü antioksidanlar içerir.

Bu moleküller, erken yaşlanma, güneş lekeleri, kırışıklıklar ve diğer donukluk belirtileri ile sonuçlanabilecek oksidatif hücre hasarını önler. Ek olarak, zeytinyağında bulunan E vitamini, cildinizin nemli kalmasına yardımcı olurken aynı zamanda kırışıklıkların oluşmasını önlemek için esnekliği artırır. Son olarak, kaybolan lipitlerin yenilenmesine ve cildinizin yumuşak ve sağlıklı görünmesine yardım eder.

 

Akne Tedavisi

 

 

Akne ve Pullarla Mücadele için Antiinflamatuar Özellikler

Soğuk sıkım zeytinyağı, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya yardımcı olurken aynı zamanda herhangi bir kızarıklık ve iltihaplanmayı kurutmaya yardımcı olabilecek güçlü anti-enflamatuar ve antioksidan özellikler içerir. Zeytinyağı, akne patlamaları ile ilişkili şişliği ve iltihabı azaltabilir, ayrıca kuru cildin neden olduğu pulları azaltabilir. En iyi sonucu almak için her gün birkaç dakika zeytinyağı ile cildinize masaj yapın. Kısa sürede daha net, pürüzsüz ve sağlıklı görünen bir cilt fark edeceksiniz!

Buradan yola çıkarak, zeytinyağı cilt kuruluğuna iyi gelir mi sorusuna da cevap vermiş olabiliriz.

 

Merak edilen bir soruyu buraya eklemek isteriz.

Zeytinyağı cildi beyazlatır mı diye merak edenlere şöyle izah edebiliriz. Doğrudan cilt beyazlaması sağlamaz fakat cilt lekelerini azaltarak veya yok ederek, cildin berrak bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olabilir.

 

Zeytinyağı ciltte kıllanma yapar mı sorusunu biz de araştırdık ve buna sebep olduğuna dair hiç bir bilimsel kanıt bulamadık. Aksine, cilt bakım ürünlerinin pek çoğunda zeytinyağı bulunur zira, E vitamini bakımından zengin zeytinyağı, yüksek besleyici ve nemlendirici özelliğe sahiptir.

 

Saça Zeytinyağı Maskesi

 

 

Saç İçin Derinlemesine Bakım Tedavisi

Sızma zeytinyağı, kuru, yıpranmış saçlar için doğal bir bakım kürüdür. Saç tellerini nemlendirerek esnekliğini geri kazandırır. Saçınıza zeytinyağı uygulayarak her teline şifanın ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Ilık su ve hafif bir şampuanla yıkamadan önce en az 30 dakika bekletin. Uygulamadan sonra daha yumuşak, daha pürüzsüz ve daha yönetilebilir bukleler fark edeceksiniz!

 

 

Sağlıklı günler dileriz.

 

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

 

Etiketler: Zeytinyağı, Cilde Zeytinyağı Sürmek, Cilt Lekelerini Giderici, Doğal Nemlendirici, Saç Besleyici, Doğal Bukleler, Kuru Saçlar, E Vitamini, Yaşlanma Karşıtı, Kırışıklık Giderici
Ocak 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR