HER GÜN SİRKELİ SU İÇERSEK NE OLUR?

Elma Sirkesi İçmek

Genelde zayıflamak için ya da yağ yakmak için sirke içmek gerekir, ben çok faydasını gördüm diyen bir arkadaş, herkesin çevresinde vardır. İşte tam da bu sebeple elma sirkesi çerçevesinde, sirke kilo vermeye yarar mı ya da elma sirkesi içmenin faydaları ve zararları nelerdir, bunları inceleyeceğiz.

 

Elma Sirkesi Tam Olarak Nedir?

Öncelikle elma sirkesinin tam olarak ne olduğunu anlayarak işe başlayalım. Tüm sirkeler gibi elma sirkesi de elma meyvesinin fermente edilmesi ile yapılan bir sirke çeşididir.

 

Elma Sirkesi Nedir

 

Elma Sirkesi'nin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesi, son dönemde faydalarını keşfetmeye başladığımız ve sağlıklı yaşam için değeri sonradan anlaşılan gıdalardandır.

Hem aşırı iştah veya iştahsızlık gibi sıkıntılarda faydalı olduğu hem de besleyiciliği yüksek denilebilecek bir sirke çeşididir.

 

Elma sirkesinin sağladığı tüm yararların kaynağı olarak, fermantasyon süreci sayesinde sahip olduğu içerikler; yani antioksidan polifenoller ve diğer bitkisel kimyasallar gösterilebilir.

Ayrıca sindirim sistemi ve bağırsak mikrobiyotasına fayda sağlayabilecek probiyotikler açısından da zengindir .

 

Elma sirkesi kilo kontrolü ve kilo vermek için kullanılabilir. Bunun dışında da bir çok faydaya sahiptir. Bunlardan en bilinenleri yemekten önce içilecek bir iki çay kaşığı elma sirkesinin, kan şekerini düzenlediği için diyabete iyi gelmesidir. 

 

Elma Sirkesi İçmek

 

Sirke İltihap Kurutur Mu?

Elma sirkesinin enflamasyonu düşürücü etkide olduğunu, saygın araştırmalar göstermiştir.

Örneğin iltihaplı romatizma çeşitlerinden bir tanesinden muzdaripseniz, elma sirkesi enflamasyonu düşürdüğü için rahatlamak maksatlı kullanılabileceğini hatırlatmakta fayda var. Yine de tüm bu durumları doktorunuzla anlaşmalı yürütmenizi öneririz. 

 

Elma Sirkesi Bağırsakları Temizler mi?

Sirkeler genel manada sindirim sistemine iyi geldiği için, buradan yola çıkarak bu soruya evet demek yanlış olmayacaktır.

Seyreltilmiş elma sirkesi tüketmek, sindirim sisteminizde iyileştirici ve temizleyici bir etki gösterebilir. Sadece; ülser benzeri rahatsızlıklara sahipseniz daha dikkatli olmakta fayda olacaktır.

Her hâlükârda doktorunuzla koordine şekilde kullanmanız daha iyi bir karar olur. 

 

Sirke Çeşitleri

 

Yağ Yakan Sirke Hangisidir?

Sirkeler genel manada benzer bir içeriğe sahip olmakla beraber; yaygın kullanımda kilo vermek ve yağ yakmak için elma sirkesi kullanılmaktadır. 

 

Elma Sirkesi Günde Kaç Kez İçilir? 

Günde bir kere doğru miktarda elma sirkesi tüketmek, sağlığınıza fayda sağlayabilir. 

Eğer yukarıdaki faydaları sağlamak için elma sirkesi içmeye karar verdiyseniz; öncelikle doktorunuza danışarak, sirke tüketmenin mide sağlığınız için zararlı olup olmayacağını tespit etmelisiniz. Bilindik bir mide rahatsızlığınız yok ve daha önce sirke tükettiyseniz itidalli şekilde seyrelterek sirke tüketebilirsiniz. 

 

Elma Sirkesi Nasıl İçilir

 

Bir Bardak Suya Ne Kadar Elma Sirkesi Konur?

Eğer yemeklerinize dahil etmiyorsanız, bir kaşık elma sirkesini aç karnına yahut yemeklerden önce tüketebilirsiniz. 

Sirkelerin tadı bazılarımıza keskin gelebilir, bu sebeple hem kokusunu hem de tadını seyreltmek için bir kaşık elma sirkesini bir bardak suya koyup tüketebilirsiniz. 

Bir bardak suya 1 yemek kaşığı sirke koyduktan sonra, son olarak bir tavsiyemiz daha bulunuyor. Eğer tüketirken sirkenin dişlerinizi aşındırmasını yahut kamaştırmasını istemezseniz; ya da ağzınızda kalan sirke tadını hissetmek istemezseniz, sirkeli suyunuzu pipetle içebilir ve sirkenin dişinize temas etmesini önleyebilirsiniz. 

 

Sirke Göbek Yağı Eritir Mi

 

Göbek Eritmek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Sabahları aç karnına bir yemek kaşığı elma sirkesini su bardağına koyup su ile seyrelttikten sonra, bir pipet yardımı ile içebilirsiniz. Böylelikle yağ yakımı hızlanacak, tokluk hissiniz artacaktır.

Netice olarak yapılan araştırmalar kilo vermek için elma sirkesinin faydası olduğunu göstermiştir.

Tabii ki bu konuda doktorunuza danışarak hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. 

 

Doğal fermantasyon yoluyla üretilmiş sirke çeşitlerine, Egeye Dönüş sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Sağlıcakla kalınız.

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Etiketler: Sirke, Elma Sirkesi, Sirke İçmek, Sirke Nasıl İçilir, Göbek Yağlarından Kurtulmak, İltihap Önleyici, Kilo Vermek, Sabahları Sirke İçme
Eylül 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR