HAMİLELİK İÇİN İNCİR KÜRÜ FAYDALI MI?

Hamile Kalmak İçin Hangi Besinler Tüketilir

İnsanlığın varoluşundan bu yana muhteşem bir olay olan hamilelik; kaç milyarlarca kez gerçekleşmiş olabilir bilemeyiz.

Bu kadar mucizevi bir olayın gerçekleşmesi için sperm ve yumurtanın milyonda bir ihtimal ile buluşması gerekmektedir.

Ebeveyn olma yaşına gelmiş birçok kadın ve erkeğin en çok hayalini kurdukları şeylerden biridir bebek sahibi olmak.

Günümüzde; beslenme koşulları, solunan havadan tutun da içilen suya kadar içinde yaşanılan şartlar, stres, bireylerin hayat koşturmacası, psikolojik faktörler vb. birçok unsur neticesinde; sağlıklı bir bebeği kucağa alabilmek için kat edilen yolların biraz daha zahmetli olmaya başladığı aşikârdır.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC)’nin raporuna göre, 10 kadından 1’i kısırlık sorunu yaşıyor olabilir.

 

Yumurta ve Sperm Döllenmesi

 

HAMİLE KALMAK İÇİN İNCİR KÜRÜ KULLANANLAR

Bazı besinler, vücutta bazı hormonların daha fazla salgılanmasını veya salgının azalmasını sağlayabilir.

Hamile kalmak için incir kürü, İbrahim Saraçoğlu tarafından da çokça dile getirilir ve hamile kalmak için incir kürü kadınlar arasında olumlu neticesi en çok dile getirilen kürlerden birisidir.

İncir yumurtalıkları arttırır mı veya incir sperm sayısını arttırır mı sorularını mercek altına alarak inceleyelim.

Bazı araştırmalar neticesinde, doğurganlığı olumlu yönde etkileyen besinler şöyle sıralanabilir; deniz yosunu, somon, incir, istiridye, çilek, fasulye, yeşil yapraklı sebzeler, maca kökü, yer elması, günlük sebze ve meyve tüketimi.

 

Hamilelik için incir yemek

 

HAMİLE KALMAK İÇİN İNCİR YEMEK

Tıbbın atası sayılan Hipokrat ve eski Yunan dönemlerinden bu yana, incirin doğurganlığı arttırdığına inanılırdı. Bilimsel kanıtlar da, bu bilgiyi destekliyor ve incirin içerdiği demir sayesinde, yumurtlama döneminde sayıyı arttırdığını ve daha da önemlisi, oluşan yumurtaların sağlıklı olmasını sağladığını belirtiyor.

Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.

Ayrıca erkeklerde, düşük testesteron hormonu seviyesinin sperm sayısını olumsuz etkilediği bilinen bir diğer etmendir.

İncirdeki yüksek çinko içeriği, testesteron seviyesini yükseltmeye yardımcıdır ve dolayısı ile sperm sayısının artışına da olumlu katkıda bulunabilir.

 

Farklı bir bakış açısı ile Yüce Yaratıcı’nın aslında bize sunduğu besinleri, işlevi hakkında ipucu göstererek yarattığı, halk arasında bilinen bir gerçektir.

Örneğin, üzüm çekirdeğinin erkek testis organına benzemesi ve üzüm çekirdeği yağının da bu organdaki bazı hastalıkların tedavisinde kullanıldığına dair araştırmalar mevcuttur. Yine cevizin, fiziksel olarak benzediği beyin sağlığında önemli işlevi olduğu bilinir.

 

Bunun gibi, incir de testis ve yumurtalık şekline benzeyen ve bu konuda birçok araştırmaya konu olan bir meyvedir. Zirâ, incirin çiçeği olmadan, erkek incir vasıtasıyla döllendirildikten sonra meyveye durması da, Hz. Meryem’i temsil eden bu meyvenin doğurganlığı temsil etmesinin ayrı bir göstergesidir.

 

zeytinyağı doğurganlık

 

HAMİLELİK İÇİN ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ FAYDALI MI?

Doğurganlığı arttırmak için odaklanılması gereken en önemli hedef, vücudun toksinlerden uzak tutulduğu bir beslenme biçimidir. Yani antioksidanca zengin besinler ile beslenilmelidir.

Yüzyıllardır Ege topraklarının muhteşem besinleri olan zeytinyağı ve incir ikilisi, artık tüm dünya tarafından önemli antioksidanlar olarak reçetelere kaydedilmektedir. Doğurganlık için gereken bu ikilinin karışımı olan zeytinyağı incir karışımı ne işe yarar sorusuna, zengin folat ve çinko içeriği sayesinde, hamile kalmak için zeytinyağlı incir kürü tüketilmelidir cevabı verilebilmektedir.

 

Hamilelik için zeytinyağı

 

Hamile kalmak için incir kürü tüketme önerilerinin dayandığı diğer tez sahibi kişi de McGrice'dir.

Melanie McGrice, diyetisyen ve blog yazarıdır.

Natürel sızma zeytinyağının hamile kalmak için tüketilebilecek en iyi yağlardan olduğunu şu 5 madde ile açıklar:

-Margarin vb. yağların aksine, kötü doymuş yağ oranı düşüktür. Yani enflamasyona neden olmaz.

-Antioksidan zenginidir ve bu durum kadınların yumurtalıklarını ve her ay üretilen yumurtalarını hasardan korur.

-E vitamini ile rahim astarını koruyucudur.

-Rahime kan akışını arttıran ve doğurganlık hormonlarını iyileştiren omega 3 yağları açısından zengindir.

-Doymamış yağ içerir ve hasar onarıcı özelliği vardır.

 

Başka bir açıdan yine sağlıklı hamile kalabilmenin yolunun zeytinyağından geçtiğine şöyle değinebiliriz:

Olive Wellness Enstitütüsü’ne göre, sperm ve yumurta sağlığı, yumurtlamanın zamanlaması, döllenmenin yakalanabilmesi vb. gibi tüm konuları kapsayan hormonların üretimi için sağlıklı beslenme ilk ve en önemli adımdır.

 

Zeytinyağı ile ilgili başka bir araştırma ise, “yüksek balık ve zeytinyağı, düşük et” formülü ile hamileler üzerinde takipler gerçekleştirildiğini belirtmektedir. Elde edilen sonuçlara göre, düşük tehlikesini en aza indiren bu diyet, embriyonun sağlıklı gelişiminde oldukça olumlu sonuçlar göstermiştir.

Buradan yola çıkarak, hamilelikte zeytinyağı faydaları içerisinde, bebeğin sağlıklı gelişimi de gösterilebilir.

 

hamilelik incir kürü

 

İNCİR KÜRÜ İLE HAMİLE KALANLARIN YORUMLARI

İnternet çağında bilgi hızla yayılmaktadır. Özellikle de kullanıcı deneyimleri ağızdan ağıza yayıldığından daha hızlı olarak yayılıyor desek abartmayız. 

Zeytinyağı incir kürünün hamile kalmayı kolaylaştırdığına dair, kadınlar kulübü veya benzer grup sayfalarında bolca olumlu netice paylaşan kişiye rastlamak mümkündür.

 

Yine hakiki zeytinyağının, doğurganlık için çok önemli olan yumurtayı çevreleyen sıvının, iltihaplanmasını önleyebileceği üzerine araştırmalar da mevcuttur. Bu da otomatik olarak, zeytinyağı doğurganlık yapar mı sorusuna, eğer yüksek ısı görmemiş soğuk sıkım ya da organik sıkım zeytinyağına erişebiliyorsanız, neden olmasın cevabı verilmesini sağlayabilir.

 

Öte yandan, Dr. Petry ve ekibi, hamilelik sırasında Akdeniz diyeti ile beslenen çiftler ve beslenmeyen çiftlerin bebekleri üzerinde yaptıkları bir araştırma neticesinde, bebeğin ilerideki yaşamı için kardiyovasküler riskin sağlıklı beslenme ile azaltılabildiği şeklindeki bir sonucu öne sürmektedirler.

Buradan yola çıkarak, gebelikte zeytinyağlı incir kürü tüketiminin, Akdeniz diyetine uygun olduğu ve dolayısı ile bebeğin sağlığına da olumlu katkıda bulunabileceği sonucuna ulaşılmaktadır.

 

incirli zeytinyağlı kür

 

HAMİLELİK İÇİN İNCİR KÜRÜNE NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Emma Cannon (Doğurganlık Uzmanı), gebe kalma şansını arttırmak için öncelikli olarak iyi bir beslenme ile işe başlanması gerektiğini belirtmektedir. İyi beslenmeden kast edilenin; omega-3, antioksidan ve bitkisel proteinden zengin bir içerik olduğunu da eklemektedir.

Bu bilgilerden yola çıkarak; zeytinyağlı incirin neye faydası vardır sorusuna en önemli cevaplardan birisi olan, hamile kalmak için incirli yağ tüketimi, aslında iyi bir beslenmenin başlangıcını oluşturuyor diyebiliriz. Hamilelik istenilen zaman itibari ile incirli kür tüketimine başlanabilir.

 

İNCİR ZEYTİNYAĞINDA NE KADAR BEKLETİLMELİ?

İbrahim Saraçoğlu incir kürü nasıl yapılır şeklindeki araştırmalardan tutun da, kadîm Anadolu bilgeliğine kadar, yaptığımız araştırma neticesinde; 2-3 parçaya bölünmüş kuru incirlerin, halis zeytinyağında en az 20 gün bekletilmesi tavsiyesi ile karşılaşıyoruz.

Aslında zeytinyağı incir kürü kaç gün bekler sorusuna cevap ararken, bir Ege köyünde, ömrünün en uzun dönemlerinden birini yaşayan teyzeye sorsak; en az 40 gün cevabını da alabiliriz. Zirâ, zeytinyağlı incir ne kadar uzun bekletilirse o kadar iyi özdeşleşecektir.

 

İncir kürü ile hamile kalmak

 

ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ NE ZAMAN YENMELİ?

Doğurganlığı arttırmak için gereken tüm unsurlar sağlandıktan sonra, faydasını umarak başvurulan zeytinyağlı incir kürü sabahları aç karnına tüketilirse mide ve bağırsak problemlerine iyi gelecektir.

Gece yatmadan tüketilirse; beslenme sonrası vücutta toksin temizliği için daha çok fayda görülebilir.

 

ZEYTİNYAĞLI İNCİR NASIL TÜKETİLİR?

Elde etmek istediğiniz amaç için belirlenen tüketim saatine göre, yarım incir tanesi zeytinyağı ile birlikte tüketilebilir. Bu muhteşem ikilinin faydası en yüksek şekilde ortaya çıkacaktır böylelikle.

 

Kuru incirli smoothie

 

Son olarak farklı iki tarif ekleyip yazımıza noktayı koymak istiyoruz.

 

Doğurganlığı Arttırmak İçin Smoothie Tarifi

Malzemeler

4 adet doğranmış ve sıcağa yakın suda bekletilmiş kuru incir

Yarım muz

1 yemek kaşığı chia tohumu

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı dövülmüş fıstık veya fındık

Yarım bardak yoğurt

Yarım bardak ılık süt

2 yemek kaşığı bal

 

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin ve arzu ettiğiniz ölçüde sıvı ekleyerek tüketin.

 

Doğurganlığı Arttırmak İçin İncir Tarifi

(İncir Havuç Kürü)

7-8 adet kuru inciri sıcağa yakın suda ıslatın ve sonra kendi suyu içerisinde ezin.

2 adet havucu doğrayın, az suda haşlayın ve püre haline getirin.

1 adet çubuk tarçın ve 1 avuç nane yaprağını kaynatıp süzün. (Taze tane yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane de olabilir)

2 bardak elma suyu ve 1 limonun suyunu karıştırın.

Son olarak, tarçınlı nane suyu ve diğer tüm malzemeleri karıştırın.

Hamile kalmak için incir ve havuç kürü, sabahları aç karnına tüketilebilir.

 

Sağlıcakla kalın...

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Kaynakça

Kaldascenter.com

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6637399

dergipark.org.tr/2229483

morocco-gold.com

willowcreek.co.za/benefits of olive oil

pubmed-ncbi-nlm-nih/28078758

 

Etiketler: Zeytinyağlı İncir Kürü Hamilelik İçin, Doğurganlık İçin Kür, Hamile Kalmak İçin İncirli Kür, İncir Zeytinyağı Kürü, Zeytinyağlı İncir Kürü, Hamilelik Kürü, Saraçoğlu Kürü
Ekim 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR