İNCİR ZEYTİNYAĞI KÜRÜ KANSERE İYİ GELİR Mİ?

Kansere Karşı Faydalı Kür

 

İbn-i Sina incir kürü olarak da bilinen zeytinyağlı inciri, bazen koruyucu etkilerinden faydalanmak için bazen de hazırda var olan rahatsızlıklarımıza şifa olsun diye kullanıyoruz. 

Mucizevi denilebilecek zeytinyağlı incir kürünün, yüzyıllardır Ege topraklarında kullanıldığını daha önceki yazılarımızda anlatmıştık.

Örneğin, incir ve zeytinyağı kürünün sindirime olan faydası yahut hamile kalma sürecine olan katkısını hem tarihsel hem de bilimsel yanlarıyla irdelemiştik. Bu yazımızda da, devrin hastalığı olarak nitelendirilebilecek kansere karşı, incir zeytinyağı kürünün nasıl bir etkisi olduğunu birlikte anlamaya çalışacağız. 

Kanser, yapay besinlerin çoğaldığı, dengesiz ve stresli bir yaşamın günümüz insanının normali olduğu, sanayi devriminden beri çokça görülmeye başlanan, belki de hepimizin en çok çekindiği rahatsızlıkların başında geliyor.

 

Sağlıklı Beslenme

 

Ne Yiyorsak O’yuz

Vücudumuza aldığımız besinler, tüm hücrelerimize ulaşan ve onları besleyen yakıtlar gibidir. Besinlerimize ne kadar dikkat ettiğimiz, ne kadar sağlıklı olduğumuzla doğrudan bağlantılıdır. Sürekli yağlı ve tuzlu beslenmenin tansiyon ve kolesterole netice verdiğini bilmeyenimiz yoktur. Ayrıca beslenme düzeninin sağlığa doğrudan etkisine kanaat getirmek için, belki de en önemli gösterge, doktorumuza başvurduğumuzda uygulanan tedavinin bir yarısının da perhizden oluşmasıdır. 

Tüm bu dengenin bozulması, birçok rahatsızlığa meydan verdiği gibi; devrin rahatsızlığı kanserin de en önemli sebeplerinden biridir. Bu konuda önemli çalışmaları incelediğimizde, sağlıklı beslenmenin kanser faktörlerini ortadan kaldırmakta %30 etkisinin olduğu görülmüştür. İşlenmiş besinler yani içerisinde insan vücuduna zarar barındıran katkı maddeleri içeren besinler, ilk planda kaçınmamız gereken gıdalar arasındadır. 

Tüm bu bilgileri karşımıza aldığımızda, kendimizi korumak adına nasıl beslenmemiz gerektiğini zaten biliyorduk fakat bir kere daha hatırlamış oluyoruz. 

 

Zeytinyağlı İncir Kürü Kansere İyi Gelir Mi

 

Zeytinyağlı İncir Kürü ve İyi Geldiği Hastalıklar

Bazen aklımız başımıza geç gelse de, sağlık konusunda en önemli kelimelerden birinin “erken” olduğunu her zaman bilmeliyiz. 

Kanser meselesinin en erken aşamasının da, hastalıklardan korunmak olduğu aşikar.

Korunmak dediğimizde; kışın C vitamini bakımından zengin sebze ve meyveleri bol tüketmek, hafif bir halsizlikte bitki çayımızı elimize almaktan, düzenli ve doğru bir şekilde doktor kontrollerimizi takip etmeye kadar birçok aşamadan bahsedebiliriz.

Elbette doğal beslenmek, doğru zamanda doğru besinleri tüketmeye gayret göstermek kadar, faydası yüzyıllardır bilinen besinleri elimizin altında bulundurmak da yapabileceğimiz en doğru hamlelerden biri olacaktır.

 

Kansere iyi gelen besin

 

İncir Zeytinyağı Kürü

Kadınlarda hamile kalmayı kolaylaştıracak bir etkiye sahiptir, yumurta gelişimine katkı sağlar.

Vücudun, toksinlerden yani zehirli birikintilerden arındırılmasını sağlayabilecek antioksidan bir yapıdadır.

Doğum yollarında sıkça görülen kistik yapıların oluşumunu engelleyici sonuçlar üretebilir.

Saç ve cilt sağlığı için faydalı maddeleri içerir. Saçları güçlendirip cilde parlaklık katar.

Bol lif içermesi sebebiyle hem kilo kontrolünde etkilidir hem de sindirim sistemini düzenlemede ciddi fayda sağlar.

Kabızlığın neredeyse en hızlı çözümlerinden biridir. Düzenli kullanımda, kadınların yoğun şekilde maruz kaldığı kabızlığın önüne geçer.

İncir zeytinyağı kürünün yahut başka deyişle, İbn-i Sina incir kürünün faydaları belki saymakla bitmeyecek.

Bununla birlikte yazımızın da konusu olduğu şekilde, zeytinyağlı incirin, kanserli hücrelerin büyümesine engel olabileceği kullanıcı deneyimleri ile görülmüştür. 

 

Zeytin ve İncir

 

Kanser Tedavisinde İncir Zeytinyağı Kürü 

İncir ve zeytinyağı, flavonoid bileşikleri içeren bitkilerdir. Flavonoidlerin antioksidan ve sitotoksik aktiviteleri vardır. Bu sebeple yukarıda bahsettiğimiz gibi, kanserli hücrelerin henüz büyümeden yok olmasında katkı gösterdiği düşünülmektedir. 

Kanser gibi çok ciddi bir rahatsızlığın, yalnızca incir zeytinyağı kürü ya da bu gibi gıdalarla tedavi edilebileceğini düşünmek doğru ve bilimsel olmayacaktır. Bu noktada modern tıbbın tüm gerekliliklerini yerine getirmenin önemi büyüktür. 

Yine de sağlıklı ve dinç bir yaşama devam edebilmek için zeytinyağlı incir gibi, üzerinde araştırmalar yapılan ve yayınlar çıkmış bir besini hayatımızda düzenli şekilde barındırmak önemlidir. 

 

Sağlıcakla kalınız...

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Etiketler: İncir Zeytinyağı Kürü, Zeytinyağlı İncir Kürü, İncirli Kür, Zeytinyağlı Kür, Kanserden Koruyan Kür, Koruyucu Kür, İncir Zeytinyağı Karışımı, Hamilelik İçin Kür, Saç Bakımı
Ekim 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR