Neredeyse her meyveden ve bazı sebzelerden reçel yapılmaktadır. Özellikle ülkemizde, tatlıya düşkünlük ve zengin mutfak faktörleri de düşünülürse, reçellerin neden bu kadar gözde olduğunu anlayabiliriz.
İncirin, dünyadaki temsilcisi olan ülkemizde, farklı formlarına rastlamak mümkündür.
Kuru incir, taze incir, incir cips, ham incir, kuru incir reçeli, taze incir reçeli, yeşil (ham) incir reçeli bu ürünlerden başlıca olanlarıdır.
Kendine has tadına ve sayısız faydasına binaen, kuru incir reçeli en yaygın incir reçeli türüdür.
Farklı tarzı, aroması ve lezzetiyle yabani, ham, yeşil, iğlek, gök, deli incir isimleriyle tanınan yeşil incir reçeli de butik ve sevilen reçeller arasında yer almaktadır.
Egeye Dönüş, tüm ürünlerinde olduğu gibi reçel grubundaki ürünleriyle de, sevenlerine en iyi ürünü sunmak için gayret ediyor.
Egeye Dönüş ailesinin en sevilenlerinden olan, birbirinden lezzetli rengârenk reçeller, tüketicilerden tam not alarak, yoluna devam ediyor.
Sadece pancar şekeri, meyve ve eser miktarda limon tuzu içeren reçellerimiz uygun saklama koşulları sağlandığında iki yıla kadar sapasağlam kalabiliyor.
Yeşil incir reçeli ve diğer tüm reçellerde, ambalajlarımız 450 gram reçel almaktadır. Bunun en temel sebebi ise kapağı açıldıktan sonraki raf ömrünü en iyi şekilde değerlendirmektir.
En önemli özelliklerinden biri de %65-75 oranında meyveye sahip olmalarıdır.