Tarhana (1 Kg.)
Tarhana (1 Kg.)
Tarhana (1 Kg.)
geleneksel-ev-yapimi-tarhana
Tarhana (1 Kg.)
Tarhana (1 Kg.)
Tarhana - 1 Kg.
Tarhana - 1 Kg.
Tarhana - 1 Kg - Geleneksel Tarhana Çorbası

Tarhana (1 Kg.)

İndirim Oranı : %11 İndirim
Fiyat : ₺450,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺400,00(KDV Dahil)
:

Net : 1 Kg.

İÇİNDEKİLER: Un, Kapya Biber, Soğan, Tarhana Otu, Çörtük Otu, Süzme Yoğurt, Domates, Tuz.

 

 

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tüm Türkiye’ye sorsanız; binlerce farklı cevap alabilirsiniz. Sebebi şudur; Anadolu’nun, her yöresinin tarhana tarifi kendine hastır. Göçebe atalarımız, uzun süre bozulmayacak ve besleyici olan tarhanayı keşfetmişler ve tarhana nasıl yapılır, nesilden nesile öğretmişler. Bu zamana kadar ulaşan ev yapımı tarhana; çorbalık tarhana ve çerezlik tarhana olarak ayrışır.

 

 

Tarhana çorbası tarifi için, en basit yöntemi anlatalım. Kişi başı 1 çorba kaşığı tarhana ve 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin, kaynayana kadar karıştırın. Fokurdayınca, kısık ateşte 10 dk. daha kaynattıktan sonra dilediğiniz baharatları ekleyerek servis edin.

 

 

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

 

 Farklı tarhana çorba tariflerini şöyle sıralayabiliriz;

*Yaş tarhana çorbası

*Toz tarhana çorbası ( Kuru tarhana Çorbası)

*Kıymalı tarhana çorbası tarifi

*Bebeklere tarhana çorbası tarifi

*Yoğurtlu tarhana çorbası

*Domatesli tarhana çorbası

*Kırmızı tarhana çorbası

 

Ev Yapımı Tarhana Tarifi

Ege tarhanasını, diğer yöresel tarhanalardan ayıran özelliği; tarhana yapımı aşamasında, tarhana otu ve çörtük otu kullanılmasıdır. Yine, kırmızı biberli tarhana yapımı da; en iyi tarhana tarifi püf noktaları arasında yer alır.

Ev yapımı tarhana, oldukça meşakkatlidir ve sabır ister ama sonucu müthiş lezzetli olan bu zahmete değer. Evde tarhana yapımını şöyle özetleyelim. Toz tarhana içindekiler: Un, Kapya Biber, Soğan, Tarhana Otu, Çörtük Otu, Süzme Yoğurt, Domates, Tuz.

Tarhana yapımı için, havaların en uygun olduğu zaman (Aydın tarhanası için) eylüldür.

 

 

Tarhana malzemeleri, derin sinide cıvık bir hamur kıvamına getirildikten sonra, her gün karıştırılarak; yaklaşık 2-3 hafta kıvam alıp, mayalanması beklenir. Sonra el işçiliği ile küçük parçalar haline getirilip, kuruması için serilir. Gölgede ve rüzgâr alan bir yerde kuruması sağlanır. Büyük oranda kuruyan bu topaklar yine el işçiliği ile elekten geçirilir. Ufaltılmış tarhana, sinilere serilip tamamen kurutulur. Elde edilen kuru tarhana yemeye hazır hâle gelir.

 

Tarhana Çorbası Kalori Hesabı Nasıl Yapılır?

Tarhana çorbası kaç kalori sorusuna cevap bulabilmek için, en önemli bilgi; tarhana çorbası yapımı esnasında ve hatta toz tarhana yapımı esnasında kullanılan malzemelerdir. 1 porsiyon tarhana çorbası kaç kalori, yani bir kase tarhana çorbası kaç kalori diye merak ettiğimizde; karşımızda ortalama 150 kalori olduğu bilgisi çıkmaktadır. Tabi ki bu hesaplama, klasik tarhana çorbası tarifi için, yani toz tarhana çorbasının sade pişirilmiş halindeki hesaplamadır. Eğer tarhana çorbası tarifi uygularken; birbirinden çeşitli besinler eklerseniz; hesaplama değişecektir.

 

Bebeklere Tarhana Hangi Ayda Verilir?

Tarhana çorbası bebeğe kilo aldırır mı diye merak eden anneler; ek gıdaya geçiş olan 6. aydan itibaren tarhana çorbası verilir mi diye araştırmaya başlarlar. İlk 3 gün kuralını unutmayın ve tarhana çorbası pişirdiğinizde; yarı yarıya sulandırarak bebeğinize tattırın. Eğer herhangi bir alerji görünmüyor ise doktorunuza danışarak ek gıda çorbaları listesine ekleyebilirsiniz.

 

Uygun Fiyatlı Tarhana Satın Almak İsterseniz;

Egeye Dönüş, toz tarhana ürününe özel indirimler ve dönem dönem yaptığı kampanyalarla kaçırılmayacak fiyat fırsatları sunuyor. Siz de ev yapımı doğal tarhanaya indirimli fiyatlarla ulaşmak isterseniz Egeye Dönüş sosyal medya hesaplarını takip edin. Web sitemizde yer alan e-bülten abonelik formunu doldurarak çorbalık tarhana ile ilgili indirim ve kampanyalardan haberdar olun.

 

 

Alerjen Uyarısı: Gluten içerir. (Un)

 

tarhana besin değeri

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR