Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan Cevizi Yağı
hindistan-cevizi-yagi-soguk-sikim
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Fiyat : ₺150,00(KDV Dahil)

 

:

Net: 150 Gr.

 

 %100 Saf hindistan cevizi yağı olup herhangi bir seyreltme işleminden geçmemiştir. Hindistan cevizi yağı soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiştir.

 Ortam sıcaklığına göre, krem kıvamından sıvı kıvamına geçebilir. Bu görüntü doğaldır, kullanıma mani değildir. Hindistan cevizi yağı sıvı mı katı mı daha iyidir sorusu, aslında ortam sıcaklığı ile ilgili olup; içerikte herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

 

 

 Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

 

Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları

 

Dünyaca ünlü saç stilisti Stephanie Brown der ki; Hindistan cevizi yağı saç bakımında, açık ara öne çıkan bir bitkisel yağdır.

 

Hindistan cevizi yağı saç maskesi, saç derisini besler ve saçın kütikülüne nüfuz eder.

 

Hindistan cevizi yağı saçı uzatır mı sorusuna da, yine Brown ve diğer bir uzman Cynthia Alvarez‘in önerileri doğrultusunda evet cevabı verilebilir.

Brown’ın; “Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı içerisindeki esansiyel yağ asitleri, saç köklerinde sebum oluşumunun giderilmesine yardımcı olur.” şeklindeki ifadesi, hindistan cevizi yağı saç dökülmesine karşı da başarılı bir uygulamadır sonucunu bize gösterir.

 

Hindistan cevizi yağı kullananların yorumlarına ve ünlü saç stilisti Alvarez’in, şampuanların saçtaki yağı çekip almasının engellenmesi gerektiği şeklindeki yorumuna bakarak; hindistan cevizi yağı banyodan sonra saça sürülür mü sorusuna ve hindistan cevizi saça nasıl kullanılır sorusuna; mümkünse banyodan önce saça sürülmesi gerektiği cevabını verebiliriz.

 

Saçı boyamadan önce hindistan cevizi yağı sürmeyi öneren Brown, bunu şu sebeple önemli bulduğunu belirtmektedir: “Saç için hindistan cevizi yağı sürdükten sonra, ağır bir uygulama veya platin yapıldığında, saçın ağarmasını engellersiniz ve daha parlak bir görünüm elde edersiniz.”

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Hindistan cevizi yağı saça nasıl sürülür sorusundaki önemli detay; saçlarınızı şampuanlamadan önce, saç köklerinden uçlara doğru masaj yaparak sürülmesi şeklindeki yöntemde gizlidir.

Hindistan cevizi yağı saçta ne kadar kalmalı sorusuna karşılık; aslında çok zahmetli olmayan bu uygulama için Brown’ın cevabı, haftada 1 kez; 10 dk.lık maske uygulamasının yeterli olacağı yönündedir.

 

Saça hindistan cevizi yağı sürmek neticesinde elde edilen bir diğer fayda da, saç kepeğinin oluşumunu azaltmasıdır. 

 

Hindistan cevizi yağı saça kullananların belirttiği gibi, SPF değerinin yüksek olması özelliği ile güneş ışınlarının zararlarını azaltabilir.

 

Hindistan cevizi yağı maskesi, Brown’ın ifadesine göre, yazın tuzlu sudan veya havuz klorundan dolayı yıpranmış saç uçlarını nemlendirerek onarabilir.

 

 

 Hindistan cevizi yağı ne işe yarar sorusuna verilebilecek diğer cevaplar için okumaya devam edebilirsiniz.

 

 

 Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları

 

Hindistan cevizi yağı yüze faydaları ile bilinen bir yağdır.

 

 Hindistan cevizi yağı cilt beyazlatma özelliği ile bilinir ve hindistan cevizi yağı cilt lekeleri kullananlarda azaltıcı etki göstermiştir.

Yüzüne hindistan cevizi yağı kullananlar, doğal peeling etkisi ile cilt temizliğini fark ettiklerini belirtmişlerdir.

 

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Yüze hindistan cevizi yağı sürmek istediğinizde, cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız.

Hindistan Cevizi Yağı Yüze Nasıl Uygulanır?

Masaj yaparak cildinize yedirdiğiniz sıvı hindistan cevizi yağı göz altı morluklarına da olumlu fayda sağlaması özelliği ile bilinir.

Soğuk pres hindistan cevizi yağı yüz maskesi sürdükten sonra, 1 saat kadar bekletmelisiniz. Akabinde hafifçe yıkayabilirsiniz.

 

Hindistan cevizi yağı faydaları ciltteki akneleri temizleme özelliği sayesinde, hindistan cevizi yağı sivilce oluşumunu da engelleyebilir. 

 

Hindistan cevizi yağı kullanımı sonucu, UV ışınlarından korunarak bronzlaşma faydası da görebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı bronzlaştırır mı sorusuna, zararlı güneş ışınlarından koruyarak, evet bronzlaşabilirsiniz cevabı verilebilir. Bununla birlikte, koruyucu özelliği en fazla 1,5 saat olarak belirtilmiştir.

 

 

Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir sorusunda merak edilen diğer detayları aktarmaya devam ediyoruz.

 

Hindistan cevizi yağı diş beyazlatma konusunda mucize bir üründür. Ağızda yağ çekme olarak da bilinen oil pulling yöntemi ya da normal diş fırçasına sürülüp rutin fırçalama yöntemi ile kullanım sonrasında, ağız içi bakterilerde azalma ve nefesinizde ferahlama hissedebilirsiniz.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Vajina Beyazlatma

Hiperpigmentasyona karşı fayda sağlayacak C vitamini içeren yarım limon suyunu, 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım hindistan cevizi yağı içerisine sıkın. Genital bölgenize pamuk yardımı ile sürdükten 10 dk. sonra durulayın.

Günlük kullanım sonucu olumlu fayda sağladığı belirtilmektedir.

 

 

Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır sorusuna çokça bilinen diğer alanları belirterek devam edebiliriz.

 

Hindistan cevizi yağı zayıflama amacı ile de kullanılan bir yağdır.

Kokonat yağı olarak da bilinen hindistan cevizi yağı kahve ile zayıflayanlar, hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır sorusunun en keyifli tüketim yönteminin, hindistan cevizi ve kahve karışımı olduğunu belirtmektedirler.

 

Hindistan Cevizi Yağlı Kahve Ne Zaman İçilmeli

Tokluk hissi veren hindistan cevizi kahveye ne zaman konur derseniz, piştikten sonra fincana eklenme aşamasında koyulmalıdır.

Genelde enerji ve yağ yakıcı özelliğinden faydalanılan yenilebilir hindistan cevizi yağı kalori açısından düşük olmadığı belirtilmesine rağmen, faydalı şekilde orta zincirli MTC içeriği zengindir. Bu durumda, kahveye hindistan cevizi yağı ekleyerek ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Kahve Tarifi

1 fincan kahve içine, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Kahvenin sıcaklığı ile eriyen yağ, üstte bir tabaka oluşturabilir. Aroma ve kokusunu çok seveceğinize eminiz.

 

 

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı kaç kaloridir sorusunun cevabı, yaklaşık 45 kaloridir.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Yemenin Faydaları

 

Öncelikle, hindistan cevizi yağı yenir mi sorusuna açıklık getirelim.

Doğal hindistan cevizi yağı besin değeri açısından süper gıda kategorisindedir. Güvenle tüketilebilir.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır Mı?

 Hindistan cevizi yağı zayıflama kürü listelerinin başında gelir. Çünkü MTC cinsi yağ asidi içerir ve vücutta çok hızlı çözünerek enerji üretiminde kullanılan bu yağ, diğer yağlara oranla hızlı sindirilir ve tokluk hissi verir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığına dair çalışmalar mevcuttur.

  

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

 Hindistan cevizi yağı nasıl tüketilir sorusunda, aslında harici uygulamalardan farklı olarak, hindistan cevizi yağı nasıl yenir sorusuna cevap aranmaktadır.

Zira sabah aç karnına hindistan cevizi yağı tüketilebileceği fikri, pek çok kişiye iştah açıcı gelmeyebilir.

 

Sabah omletinizden başlamak suretiyle, “yağ” ihtiyacınız olan tüm alanlarda hindistan cevizi yağı ile tarifler üretebilirsiniz.

Ara öğünde kahvenize ekleyebilir, öğle salatanızda zeytinyağına alternatif olarak tüketebilir, ikindi atıştırmalığınızda chia tohumlarınızı ıslatmak ve tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

 Hindistan cevizi yağı ile zayıflama üzerine, 40 obez kadın ile yapılan bir araştırmada, 12 hafta boyunca günlük 30 ml. soğuk sıkım hindistan cevizi yağı tüketme neticesinde, bel çevresinde belirgin bir iyileşme ve vücut kitle endeksinde düşüş gözlemlenmiştir.

 

 

 Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer

Orta zincirli yağ asidi içeren hindistan cevizi yağı, ince bağırsakta emilerek karaciğere ulaşır ve karaciğerde, epilepsi ve alzheimer gibi hasarlı beyin hücrelerini onarıcı ketojen cisimlere dönüştüğü belirtilir.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi meyvesinin eti ezilir, suyu buharlaştırılır ve geriye coconut yağı olarak da bilinen yağı kalır.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?

Oda sıcaklığında çabucak sıvı hale gelebilen bu yağın, mümkünse buzdolabında saklanması önerilir.

Hindistan cevizi yağı bozulur mu sorusuna karşılık, kullanıcılar olarak siz de aroma ve nefaset kaybı fark ediyorsanız, doğru cevabı verebilirsiniz. Ayrıca birden fazla kez sıvı/katı dönüşümüne uğradığında; en iyi hindistan cevizi yağı bile olsa içerik değerleri kayba uğrayacaktır.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Uygun Fiyatlı Satın Almak İsterseniz;

Egeye Dönüş, soğuk sıkım hindistan cevizi yağı fiyatlarına özel indirimler ve dönem dönem yaptığı kampanyalarla kaçırılmayacak soğuk pres hindistan cevizi yağı fiyat fırsatları sunuyor.

Siz de en kaliteli hindistan cevizi yağı nerede satılır diye merak ediyorsanız, hindistan cevizi yağı fiyatına indirimli şekilde ulaşmak ve hindistan cevizi yağı satın almak isterseniz, Egeye Dönüş sosyal medya hesaplarını takip edin.

Web sitemizde yer alan e-bülten abonelik formunu doldurarak, hindistan cevizi yağı kilo fiyatları ile ilgili indirim ve kampanyalardan haberdar olun.

Egeye Dönüş ürünlerinin satıldığı Trendyol hindistan cevizi yağı kolayca satın alabileceğiniz bir diğer mecradır.

 

 

SAĞLIK BEYANI UYARISI

Ürünlerimizin hiçbiri ilgili mevzuat gereğince internetten satışı mümkün olmayan tıbbî cihazlar veya ilaç niteliğinde değildir.

 Web sitemizde bitkisel destek ürünleriyle ilgili endikasyon veya hastalık adı belirterek, sağlık beyanı ve tanıtımı yapılmamaktadır.

 Ürünlerimizle ilgili daha ayrıntılı bilgi ve iletişim için [email protected] mail adresimize ya da 0 530 832 53 43 numaralı Whatsapp Destek Hattımıza mesaj atabilirsiniz.

 Kaynak: healthline.com, marieclaire.com, PMID: 8654328, PMID: 22164340

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR