TOLSTOY EGEYE DÖNÜŞ HAKKINDA NE DEDİ?

Tolstoy

 

"Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar:

Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir."

 

Acaba Tolstoy bu benzersiz tespiti yaparken gerçekten kitabî bir hikayeden mi bahsediyor yoksa bir hayat felsefesinden mi? Ya da evren okyanusunda yüzen meraklı bir seyyahın anlam arayışından mı?

 

 

Birçoğumuz işitmişizdir; “insan küçük bir âlem, âlem büyük bir insan” derler. Derinlemesine düşünüldüğünde bu heybetli tespit, hayatın her alanında ve her ânında karşımıza çıkar. Gerek felsefi, gerek fizyolojik gerekse enerji & aura anlamında tam bir mikro kozmos & makro kozmos ilişkisi söz konusudur.

 

Yazımızın başında Tolstoy’dan alıntıladığımız muhteşem hikâyelerin nasıl başladığına dair tespiti, bizi mikro & makro arasında bir ilişki kurmaya ve insan & âlem sarmalının üzerinde durmaya sevketti. (Bir kenarda bulunsun; işin sırrı “seyahat”. Ve bu sır ilerleyen satırlarda lazım olacak). Haydi biraz derinleşelim ve Tolstoy’un tespitinin Egeye Dönüş’teki yansımalarını keşfedelim.

 

Her birimiz hayatımız boyunca yanı başımızda yaşanmışlıklarımızı sürüklerken, geride işin özeti olan hikâyelerimizi bırakırız. Özet deyip geçmeyelim zira bu hikâyeler yoğunluklarına göre konsantre tecrübeler, löp bilgiler, hayatı onikiden vuracak sırlar içerirler. Yolculuğa çıkış, hayata hazırlık hikâyeleri barındırırken, yabancısı olunan şehre varış, keşif ve tecrübe hikâyelerini ihtiva eder. Her şey eskir bu serüvende. Zaman eskir, yol eskir, beden eskir ama hikâye sürekli yenilenir. Eskidiği kadar yenilenir. Parabolik bir seyahat eğrisidir aslında bu hikâye.

 

Seyahat Valiz Keşif

 

Egeye Dönüş tam da bu noktada Tolstoy’un sesine kulak vermiştir. Bir hikâye içerir bünyesinde. Gerçek bir hikâye… Kuruluş öykümüz bu yazıyı oldukça uzatır ama özet şu ki; Egeye Dönüş hem marka kurgusunda hem de arka plandaki yaşanmışlıklarında tam bir seyahat & keşif hikâyesi barındırır. Sadece marka kurgusundan dem vurup, arka planı ve yaşanmışlık kısmını başka bir yazıya konu edelim.

 

 

Egeye Dönüş bir süreç markasıdır. Biraz ince düşünüldüğünde; varılan bir noktadan çıkılan noktaya geri gelişi ifade eder. Ve işin sırlı kısmı; hiç bitmeyen bir seyahat sürecidir. Ege’ye dönmek için; Ege’den bir çıkış, hedef noktaya varış ve tekrar bir dönüş süreci lazımdır. İşte tam da bu noktada Egeye Dönüş hiç bitmeyen bir dönüş eylemi barındırır. Öze dönüş, mikro kozmosa dönüş, âlemden insana dönüş, şehirden tabiata dönüş...

 

Ege Zeytin Zeytinyağı doğal ürün

 

Seyahat devam edip keşif sürdükçe Egeye Dönüş devam edecek.

Tolstoy ne iyi etmiş de söylemiş;

"Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar:

Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir."

 

 

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Etiketler: Tolstoy, Seyahat, Keşif, Ege Hakkında, Ege Keşfi, Egeyi Keşfet, Egeye Doğru, Ege Seyahati, Makro Kozmos, Ege'nin Köyleri
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR