İBN-İ SİNA İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Saraçoğlu Zeytinyağlı İncir Kürü

 

İbrahim Saraçoğlu incir kürü, zeytinyağlı incir ya da bizim deyimimizle incir zeytinyağı kürü...

Hangi isimle biliyor olursanız olun; belki de Ege’nin en kâdim sağlık sırrına vakıfsınız demektir.

Basitçe anlatmak gerekirse, doğal sıkılmış bir zeytinyağında, ilaçsız incirlerin, en az 15 gün bekletilmesi neticesinde elde edilen bu kürün hem faydalarına hem de yapımının detaylarına değineceğiz.

 

İncir ve Zeytinyağı Karışımı Ne İşe Yarar?

Kâdim tıbbın günümüze uzanmış en önemli miraslarından olan bu kürün faydası, oldukça fazladır.

Öyle ki; kutsal kitaplardan, eski eserlere kadar, şifa bulmak, bağışıklığı güçlendirmek hatta doğurganlığı arttırmak için bile bu küre başvurulmuştur. 

 

Zeytinyağı

 

Zeytinyağlı İncir Mideye İyi Gelir mi?

Hem zeytinyağı hem de incir farklı sebeplerle sindirim sistemine çok faydalıdır.

Kabızlığın belli başlı sebepleri vardır. Hem zeytinyağı hem de incir bu sebeplerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı, içerisinde bulunan sağlıklı yağlar sayesinde bağırsakları yumuşatır ve boşaltım sisteminin rahatlamasını sağlar. Dışkının kuruluğu kabızlığın başlıca sebeplerinden olduğu için zeytinyağının buradaki işlevi önemlidir. Sabah aç karnına içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı hem besleyiciliği hem de bağırsakların kolay çalışması bakımından faydalıdır. 

İncir ise zengin bir lif kaynağıdır. Lifli gıdaların sindirim ve boşaltıma yardımcı olduğu hepimizin malumudur. Bu sebeple incir de lifli yapısı ile kabızlığın ilaçlarından biridir. Özellikle yaygın görülen gastrit, ülser ve reflü gibi hastalıklar için incir fayda sağlamaktadır.

Kuru incir, lifli yapısı sayesinde, bahsi geçen mide hastalıklarının üstesinden gelmenize yardımcı olur.

Bu bağlamda, zeytinyağlı incir kürü de gastrit, ülser ve reflü hastalarının düzenli kullanması için tavsiye edilen doğal bir reçetedir.

Zeytinyağlı incirin, kabızlığa net şekilde iyi geldiğini söylemek mümkündür. Düzenli kullanımda, incir zeytinyağı kürü bağırsak faaliyetlerini düzenleyerek mideye iyi gelmektedir.

 

Kaliteli Kuru İncir Satın Al

 

İncir ve Zeytinyağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?  

Zeytinyağı ve incir karışımı, Ege’den gelen kâdim bir reçetedir.

Genel manada hem üreme sağlığı hem mide sağlığı için faydalarına herkes vakıf da olsa, incir zeytinyağı kürünün bunun dışında birçok faydası vardır.

Özellikle incir-zeytinyağı kürü, astım hastalığına olan faydası nedeniyle çokça kullanılmaktadır. Astım ve nefes darlığı zorlu bir hastalıktır; zeytinyağlı incir de mevsimsel olarak artan semptomlara ve genel manada astım hastalığına iyi gelen bir reçetedir.

Bunun dışında; hemoroid, yüksek kolesterol ve kansızlık gibi rahatsızlıklar için de zeytinyağı incir kürü tavsiye edilmektedir.

 

İncir Zeytinyağı Kürü

 

Zeytinyağlı İncir Kürü Ne Zaman Yenmeli?

İncir zeytinyağı küründen maksimum faydayı elde etmek için sabah aç karnına yemelisiniz. Sabah uyanmanın akabinde, gece boyunca sindirim yapmış olan boş midede, zeytinyağlı incir etkisini daha iyi gösterecektir. 

 

Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Tüketilir?

Zeytinyağında bekletilmiş doğal incirler hem incirin hem de zeytinyağının faydasını bünyesinde toplamış olur. Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken husus hem zeytinyağının hem de incirin doğal olması gerekliliğidir. İşlenmiş ya da fabrikasyon ürünlerden fayda görmenin zorluğu aşikârdır.

İncir ve zeytinyağı karışımı hazırlandıktan sonra, mümkünse en az 2 hafta bekletmeniz gerekmektedir.

15 günlük demlenmesinin ardından, sabahları aç karnına birer incir tüketerek, kürünüze başlayabilirsiniz. 

 

İncir kürü nedir

 

İncir Zeytinyağı Kürü Nasıl Hazırlanır?

İhtiyaç duyulan malzemeler, yalnızca natürel sızma zeytinyağı ya da soğuk sıkım zeytinyağı ve doğal olarak üretilmiş incirdir

İncirleri ister bütün olarak isterseniz de ikiye bölerek boş bir kavanoza yerleştirin. Kavanozun dolmasına yakın, incir yerleştirme işlemini bitirerek, incirin üzerini geçecek kadar zeytinyağı ile doldurun.

Kapağını sıkıca kapattıktan sonra en az 2 hafta, ışık görmeyen bir yerde bekletin.

Kürünüz artık hazır. 

 

Afiyet şifa olsun :)

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Etiketler: İncir Zeytinyağı Kürü, İncirli Kür, Zeytinyağlı Kür, Zeytinyağlı İncir, Ülser Tedavisi, Hemoroid Tedavisi, Hamilelik İçin Kür, Saraçoğlu Kürü, Düzensiz Bağırsak Sendromu, Ibs, Bağırsak Düzenleme
Ekim 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR