Net: 450 Gr.
İçerikte su, pancar şekeri, armut ve eser miktarda limon tuzu kullanılmıştır.
Enfes kokusu, muhteşem rengi ve leziz tadımıyla, geleneksel reçel sevenlerin öncelikli tercihlerinden biridir.
Kabuk soyma işlemi ise, tüketicinin isteğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Kabuklar farklı bir aroma ve kıvam katsalar da, görüntü itibariyle kabuksuz armut reçeliyle farklılık gösterebilir.
Kabuksuz armut reçeli, ev yapımı reçel sevenler tarafından daha çok tercih edilmektedir.
Kabukları da soyulan armutlar genellikle küp küp doğranır. Bu tercih de kişiden kişiye farklılık göstererek, daha büyük dilimler halinde de olabilir.
Armutlar, şeker ve çok az suyla birlikte kaynamaya başlayan reçel, önce yüksek ateşte bir taşım kaynar. Sonra ise tencerenin kapağı açık halde, 1,5 – 2 saat çok kısık ateşte kaynamaya devam eder.
Diğer reçellere göre daha zor kıvam alan armut reçelinin, koyulaşmasını geç tamamladığı, reçel üretmeyi sevenler tarafından gözlemlenmiştir.
Armut reçeli, daha kısa sürede ocaktan alınırsa, hoşaf kıvamında olacaktır.
Çok sıcak ya da çok soğuk yerlerde bekletilen, kapağından hava almış reçellerin; ekşidiği, şekerlendiği, küflendiği ve yenemez kıvama geldiği gözlemlenmiştir. Reçel yapımı esnasında, eklediğimiz şeker miktarının fazla olması da, bu problemin başlıca sebeplerinden biridir.
Kaynama sürecinin tamamlanmasını belirleyecek olan, reçelin kıvamıdır. Göz kararı, kıvamının istenilen seviyeye geldiği anlaşılabilir. Fakat bir kaşık reçeli, çay bardağı ya da çay tabağına koyup buzdolabında soğuttuktan sonra, tam istediğimiz kıvamın hangisi olacağına karar verebiliriz.
Kaynamanın bitmesine kısa bir süre varken, eser miktarda limon tuzu ilave edilir, şekerlenmesini engellediği ve daha uzun dayanmasını sağladığı belirtilmiştir.
Kaynadıktan sonra kavanozlara alınıp, kapatılıp ters çevrilir.
Sıcaklıkla vakum vazifesi yapan kavanoz kapakları, reçelin hava ile temasını keser. Bu sayede, kapağı açılmayan armut reçelleri, en az 2 yıl bozulmadan kalabilir.
Kapağı açılan kavanozların ise, 10-15 gün içerisinde tüketilmesi önerilmektedir. Bu süre boyunca reçellerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir.
Belirtilen sebeplerden ötürü şekerlenmiş reçellerin, tekrar kaynatılması gerekir. Bu işlemde, buharlaşma olacağından dolayı, reçelin kıvamı koyulaşacaktır. Bunu önlemek için, reçelin içerisine, miktarına bağlı olarak eser miktarda su eklenir.
Aynı vakanın tekrarlanmaması için, reçele kaynama aşamasında limon suyu ya da limon tuzu ilave edilir.
Kavanozlara sıcak şekilde konulması gereken reçel üretiminde, muhakkak yeni kapak kullanılması gerekir ki vakumlaması sorunsuz olsun.
Artan maliyetler, zaman ve iş yükü yanında, kıvamı ve tadı, kullanıcılar tarafından kabul görmüş Egeye Dönüş Armut Reçeli, sizlerden bu yükleri alarak, ev yapımı reçelleri, istediğiniz her an size sunuyor.
Egeye Dönüş, armut reçeli fiyatına özel indirimler ve dönem dönem yaptığı kampanyalarla kaçırılmayacak armut reçeli fiyat fırsatları sunuyor.
Siz de reçel fiyatlarına indirimli şekilde ulaşmak ve ev yapımı armut reçeli satın almak isterseniz, Egeye Dönüş sosyal medya hesaplarını takip edin.
Web sitemizde yer alan e-bülten abonelik formunu doldurarak, toptan reçel fiyatı ile ilgili indirim ve kampanyalardan haberdar olun.
Koruyucu, yapay tatlandırıcı ve aroma içermez.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.