TATLI BADEM YAĞI KULAĞA DAMLATILIR MI?

Tatlı Badem Yağı Kulağa Damlatılır Mı?

 

Badem yağı kulağa damlatılır mı? Neden olmasın? Badem yağı hakkında yapılan araştırmalar ve kulağa damlatılması konusunda faydaları veya zararları nelerdir araştırmaları yapılmaktadır ve alınan sonuçlara göre, badem yağının kulağa damlatılması konusunda yarar sağlayabileceği yönünde görüş bildirilmektedir.

Kulak temizliği hassas fakat bir o kadar da önemli bir mevzudur.

 

 

Kulak Çubuğu İle Kulak Temizleme

​​Kulak Çubuğu İle Kulak Temizleme

 

Yaş ilerledikçe, kulakta oluşan birikintilerin, dış faktörler ile temizlenmesi elzem hale gelmektedir. Bunun için de önden yumuşatılma işlemi yapılması gerekebilir. Bunun için alternatif çözüm arayanlar için birkaç seçenek mevcuttur diyebiliriz.

Doktor kontrolünde kulak sağlığınızı takip ettirmek kaydıyla; evde kendiniz de temizlemek / kulak sağlığınızı korumak adına şu sorular aklınıza geliyor olabilir: Kulağa tatlı badem yağı damlatılır mı? Kulağa tatlı yağ damlatılır mı? Tatlı badem yağı ile kulak temizlenir mi? Zeytinyağı kulak iltihabına iyi gelir mi?

Büyük Britanya'daki Southampton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kulak kirini gidermenin etkili yollarını araştırmışlardır. Genel olarak, bu çalışmalar, bazı yağların kulak kirini yumuşatarak, etkili bir şekilde çıkarabildiğini göstermektedir. Yine de bu sonuçların daha geniş araştırmalar ile desteklenmesi gerektiğini belirtmeliyiz.

 

Tatlı Badem Yağı ve Zeytinyağı

Tatlı Badem Yağı ve Zeytinyağı

 

Badem yağı kulak temizlemede kullanılır mı sorusuna cevap arıyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz.

Aslında tatlı badem yağına ek olarak; zeytinyağı da kulak temizlemek için tercih edilen bir yöntem olabilmektedir.  Hatta bu ikisinin karışımına “tatlı yağ” denmektedir ve sadece Türkiye değil pek çok ülkede yaygın olarak tercih edilebilmektedir. Zeytinyağı kulak ağrısına iyi gelir mi derseniz, zeytinyağı kulak kanalına yapışmış kulak kirini yumuşatıp, parçalayabilir. Dolayısı ile kulak kanalında sertleşen ve sıkışan kulak kirini yumuşatarak kanaldan çıkmasını kolaylaştırır.

Ek olarak, halk arasında yaygın kullanıma göre, kulak enfeksiyonu olan birinin, kulağına birkaç damla ısıtılmış zeytinyağı koymanın yatıştırıcı ve rahatlatıcı olabileceği belirtilmektedir. Zeytinyağı kulak iltihabı için kullanılmadan önce ısıtılırsa asidi azalacağı için daha rahat kullanılabilir.

 

Kulağa Yağ Damlatma

Kulağa Yağ Damlatma

 

Kulak temizliği günlük hayatımızın bir parçası olsa da; bazen olağan dışı durumlarda veya vücut yaşlandıkça daha fazla temizliğe ihtiyaç duyar. Doktor kontrolünde yapılan yıkama işlemleri planlanan temizlik işlemleridir. Bununla birlikte evde kulak içi istenmeyen birikmeleri yumuşatmak amacıyla, kendiniz en az zararla neler yapabilirsiniz, buna değinelim biraz.

Kulak çubukları sık sık kullanıldığında, mevcut birikintiyi içeri doğru iterek daha riskli bir durum oluşturabilirsiniz. Örneğin pamuklu çubuk kullanmak, kulak kirini çıkarmak yerine kulağınızda daha derine girerek, daha önce olduğundan daha büyük bir tıkanıklık oluşturmasına ve sıkışmasına neden olabilir.

Sağlıklı bir temizleme yöntemi belirlediğinizde veya doktorunuz yıkama tedavisi uygulamayı önerdiğinde, gliserin ve benzeri yöntem ile önden yumuşatma işlemi yapılır. Kulak kirini çıkarmanın basit bir yolu onu yumuşatmaktır. Bu aşamada tatlı badem yağı veya zeytinyağı da hem cildi tahriş etmeyecek hem de temiz içerikli alternatif tıp olarak tercih edilebilir.

 

Tatlı Badem Yağı

Tatlı Badem Yağı

 

Kulak kirini yumuşatmak için badem yağı kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken nokta şudur: Zeytinyağı veya tatlı badem yağı denemek isterseniz, yağı vücut sıcaklığına kadar ısıtmalısınız. Sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Kontrollü bir şekilde, bir damlalık kullanarak kulağınıza birkaç damla damlattıktan sonra 5-10 dakika bu pozisyonda bekleyerek, yağın iç kısımdaki kirleri yumuşatmasını bekleyebilirsiniz. Biraz zaman alacağı için 3 ile 5 gün içerisinde işleme devam etmeniz gerekebilir.

Kulak kiri oluşumu, bir dizi basit çözümü olan basit bir sorundur, ancak belirtilerinizden herhangi biri devam ederse, bir doktorla konuştuğunuzdan emin olmalısınız.

Tatlı badem yağı kulağa damlatılır mı sorusunun cevabını yukarıda özetlemeye çalıştık.

 

Köpek Kulağı Temizleme

Köpek Kulağı Temizliği

 

Dip not olarak; tatlı badem yağı; nazik, doğal ve güvenli bir ev yapımı köpek kulağı temizleyicisidir. Köpeğin kulağını temizlemek, kokuları, enfeksiyonları önlemek ve ağrıyı hafifletmek için biraz E vitamini ile karıştırarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Sağlıklı günler dileriz.

 

Egeyedönüş Kalem Ekibi

 

 

Etiketler: tatlı badem yağı, tatlı badem yağı kulağa damlatılır mı, kulak temizliği, kulağa damlatılan tatlı yağ nedir, tatlı badem yağı ile zeytinyağı karışımı, zeytinyağı kulak tıkanıklığına iyi gelir mi
Şubat 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR