CENNET HURMASI NASIL OLGUNLAŞTIRILIR?

taze cennet hurması nasıl olgunlaştırılır

Kasım ayının turuncu rengini kaptığı gibi, aralık ve ocak aylarımızı da renklendiren şahane bir meyve; cennet hurması. Trabzon hurması veya cennet meyvesi olarak da bilinir.

Gelgelelim bu meyveyi tüketirken, ince bir çizgiden geçeriz ya da geçmeliyiz. :)

Eğer olgunlaşmamış hurma tüketmeye kalkarsanız, özellikle bazı cinsler sizi baya üzebilir. Eğer fazla olgunlaşmış hurma tüketmeye kalkarsanız da sanırız, pek keyifli olmayacaktır.

 Birçok kişinin, ağzını buruş buruş ya da büzüş büzüş yapma riski dolayısıyla bu meyveyi tüketmekten kaçındığını biliyor muydunuz?

 

Trabzon hurması buruk tadı nasıl gider

 

Trabzon Hurması Neden Ağzı Uyuşturur?

Bazı hurma cinsleri sürecin en başından beri tatlı olmakla birlikte bazıları buruktur ve tatlanmak için zamana ihtiyaç duyar. Tanen olarak adlandırılan bir madde, trabzon hurmasında bolca bulunur ve olgunlaşmamış trabzon hurması tüketirken, ağız burkan bir tat almamızın temel unsurudur diyebiliriz.

Cinsi buruk olan hurmalarda, ham haldeyken tanenlerin tadı dolayısıyla burukluk hissedilse de, büyüyüp olgunlaştıkça tanenler çözünmez hale gelir ve ağızda acılık ve burukluk bırakan durum oluşmaz.

Eğer bu süreci beklemek istemiyorsanız, tatlı bir hurmaya ulaşma şansınızın olduğunu biliyor muydunuz?

Sırrı veriyoruz, yaklaşın.

Paketi açar açmaz tatlı çıkan trabzon hurması: KURUTULMUŞ CENNET HURMASIDIR.

Kurutulmuş cennet hurmasında, tanenler ortadan kalktığı için artık acılık söz konusu değildir ve tamamen lokum kıvamında bir yumuşaklık ve yine lokum tarifine benzer bir tat alırsınız.

 

Hurma neden ağzı uyuşturur bunu açıkladıktan sonra şimdi trabzon hurmasının olgunlaşması için ne yapmalı bu kısma geçebiliriz.

 

ham hurma olgunlaştırma

 

Trabzon Hurması Nasıl Olgunlaştırılır?

Sert ve olgunlaşmamış 3-4 tane trabzon hurmasını; elma, portakal, armut veya muz ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Doğrudan güneş ışığı görmemeli ve ağzı kapalı olmalıdır bu paketleme yönteminde.

6-7 gün süreyle aralıklı kontrol edin. Yavaş yavaş yumuşadığını ve olgunlaşmış bir hale büründüğünü görebilirsiniz.

Cennet hurması nasıl olgunlaştırılır sorusunun en net cevabı yukarıdaki tarifimiz olmakla birlikte biraz sabır gerektiren bir süreç olması dolayısıyla, bazı kaynaklarda daha hızlı bir yöntem önerilmektedir.

Sert hurmaları, ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin ve akabinde tat kontrolü yaparak neticeyi takip edin.

 

Trabzon Hurması Nasıl Saklanır?

Cennet meyvesi, oda sıcaklığında 30 güne kadar dayanabilir.

Eğer daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, buzdolabını öneririz.

 

Buzdolabında Cennet Hurması Nasıl Saklanır?

Hurmaların buzdolabında bekletilmesi esnasında en büyük düşmanı, plastik torbalar diyebiliriz. Hava almayan ve bunun sayesinde nem üreten meyveler yine kendi nemi ile özellikle plastiğe temas eden kısımlar başta olmak üzere bozulmaya başlayacaktır.

Burada en önemli püf noktası, hava alabileceği şekilde bez torbaya konması ve o şekilde bekletilmesidir

 

buzdolabında hurma saklama

 

Tüm bu süreçlerin akabinde, cennet hurması tazesini almaya veya muhafaza süreci ile ilgilenmeye vaktiniz yoksa ama cennet hurması meyvesini seviyorsanız, size çok daha uzun ömürlü ve zahmetsiz bir lezzet önereceğiz.

Bir o kadar da muhteşem bir lezzettir kendisi.

Lokum gibi kıvam; katkısız, kimyasal veya şekerleme içermeyen harika bir atıştırmalık.

Cennet Hurması Kurusu.

Ege’deki güvenilir adresinizden, yani buradan ulaşabilirsiniz: Egeye Dönüş

 

Sağlıklı günler dileriz.

 

Egeye Dönüş Kalem Ekibi

 

Etiketler: Cennet Hurması Olgunlaştırma, Ham Hurma Olgunlaştırma, Cennet Meyvesi Olgunlaştırma İşlemi, Trabzon Hurması Olgunlaştırma, Tanen Nedir, Cennet Hurması Neden Ağzı Buruşturur
Aralık 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR